Przepis na ciasto rafaello bez mleka 📖

Oto przepis na ciasto rafaello bez mleka:

Składniki:
- 200g wiórków kokosowych
- 200g pokruszonych biszkoptów
- 200g zmielonych migdałów
- 200g cukru pudru
- 4 łyżki gorzkiego kakao
- 1 łyżka rumu
- 4 łyżki syropu karmelowego
- 150g margaryny lub oleju roślinnego
- kokos do obtoczenia
- 24 orzechy laskowe

Sposób przygotowania:
1. W dużej misce połącz wiórki kokosowe, pokruszone biszkopty, zmielone migdały, cukier puder i gorzkie kakao.
2. Dodaj rum, syrop karmelowy oraz rozpuszczoną margarynę lub olej roślinny.
3. Składniki dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolita masa.
4. Z masy formuj małe kulki, w każdą wbijając po jednym orzechu laskowym.
5. Gotowe kulki obtaczaj w wiórkach kokosowych, dokładnie je przyklejając do masy.
6. Ułóż kulki na talerzu lub w foremce i wstaw do lodówki na minimum 1 godzinę, aby stężały.

Smacznego!

Podobne przepisy

rafaello z mleka skondensowanego
rafaello z mleka w proszku
kulki rafaello bez mleka w proszku
kulki rafaello z mleka w proszku
kulki rafaello z mleka skondensowanego