Przepis na ekspresowa surowka z kapusty pekinskiej 📖

Potrzebne składniki:
- Kapusta pekińska - 1 główka
- Marchewka - 2 sztuki
- Cebula - 1 sztuka
- Kwaśna śmietana - pół szklanki
- Sok z cytryny - 2 łyżeczki
- Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1. Kapustę pekińską pokrój w paski i włóż do miski.

2. Marchewki zetrzyj na tarce i dodaj do kapusty.

3. Cebulę pokrój w kostkę i również dodaj do miski.

4. Wymieszaj składniki razem.

5. W osobnej misce wymieszaj kwaśną śmietanę, sok z cytryny, sól i pieprz.

6. Dodaj mieszankę ze śmietaną do miski z warzywami i dokładnie wymieszaj.

7. Przenieś surowkę do miseczki i podaj.

Ekspresowa surowka z kapusty pekińskiej gotowa! Prosta, smaczna i szybka do przygotowania. Smacznego!

Podobne przepisy

surowka z kapusty pekinskiej
surowka z kapusty pekinskiej z chrzanem
sałatkę z kapusty pekińskiej
gołąbki z kapusty pekińskiej
kapuśniak z kapusty pekińskiej