Przepis na filet z indyka z serem 📖

Składniki:
- 4 filety z indyka
- 100g sera żółtego
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki masła
- Sól i pieprz do smaku

1. Filety z indyka oczyść z błon i delikatnie rozwałkuj, aby były cieńsze. Oprósz je solą i pieprzem z obu stron.

2. Na patelni rozgrzej masło na średnim ogniu.

3. Oblej filety mąką z obu stron, aby delikatnie je obtoczyć.

4. Umieść filety na rozgrzanej patelni i smaż przez około 3-4 minuty z każdej strony, aż staną się złociste.

5. W międzyczasie, zetrzyj ser żółty na drobnej tarce.

6. W ostatniej minucie smażenia, posyp filety równomiernie startym serem.

7. Zmniejsz ogień i przykryj patelnię pokrywką na około 1 minutę, aby ser się roztopił.

8. Przełóż filety na talerze i podawaj od razu, aby ser był jeszcze gorący i rozpuszczony.

Filet z indyka z serem jest gotowy do podania! Możesz go podać jako samodzielne danie lub jako dodatek do sałatki lub warzyw. Smacznego!

Podobne przepisy

indyka filet
filet z indyka
filet z indyka w sosie
filet z indyka z warzywami
filet z indyka z piekarnika