Przepis na gazpacho 📖

Składniki:
- 6 pomidorów
- 1 ogórek
- 1 papryka czerwona
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki octu balsamicznego
- Przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano

Przygotowanie:
1. Pomidory, ogórek i paprykę kroimy na kawałki, cebulę i czosnek drobno siekamy.
2. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i blendujemy na gładką masę.
3. Dodajemy oliwę i ocet balsamiczny, doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i oregano do smaku.
4. Wstawiamy do lodówki, najlepiej na kilka godzin, żeby się przegryzło i schłodziło.
5. Podajemy w miseczkach z kawałkami pomidora i ogórka oraz opcjonalnie z odrobiną świeżej mięty.

Smacznego!