Przepis na grzanki z granatem 📖

Potrzebne składniki:
- 1 bagietka
- 1 granat
- 150 g sera koziego
- kilka listków świeżej mięty
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Bagietkę pokrój na kromki o grubości około 1 cm.
2. Rozłam granat na połówki i wyjmij z nich pestki.
3. W misce połącz ser kozí, pestki granatu, posiekane listki mięty, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj składniki.
4. Kromki bagietki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Na każdej kromce rozsmaruj cienką warstwę przygotowanego nadzienia.
6. Wstaw blaszkę do nagrzanego piekarnika i piecz grzanki przez około 10 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, aż ser zacznie się topić i lekko zrumienić.
7. Po wyjęciu z piekarnika grzanki podawaj od razu. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.

Smacznego!

Podobne przepisy

babeczki z granatem
sałatke z awokado i granatem
ciasto czekoladowe z granatem
tort leśny mech z granatem
grzanki tosty