Przepis na indyka w boczku 📖

Składniki:
- 1 filet z indyka
- 4 plasterki boczku
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Filet z indyka dokładnie oczyść i osusz. Następnie delikatnie rozbij go tłuczkiem do mięsa, aby uzyskać cienki i równomierny kawałek.

2. Na jedną stronę fileta połóż plasterki boczku, tak aby dokładnie go przykryły.

3. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. W rondlu rozgrzej masło i zeszklij na nim cebulę i czosnek.

4. Do zeszkliwej cebuli i czosnku dodaj suszony tymianek oraz odrobinę soli i pieprzu. Wszystko razem podsmażaj przez około 1-2 minuty.

5. Na gotowe przygotowany filet z boczkiem połóż nadzienie z cebuli i czosnku. Następnie dokładnie zwiń mięso, tak aby nadzienie zostało w środku.

6. Na rozgrzaną patelnię połóż rulon z indyka z boczkiem i obsmaż go z każdej strony na złoty kolor. Następnie zredukuj ogień i dusz mięso pod przykryciem przez około 15-20 minut, aż stanie się miękkie i soczyste.

7. Po upływie czasu wyjmij indyka z boczkiem z patelni i pokrój go w plastry. Podawaj na talerzu wraz z ulubionymi dodatkami, na przykład z ziemniakami puree i sałatką zieloną.

Smacznego!

Podobne przepisy

kapusniak na boczku
krupnik na boczku
jajecznice na boczku
szparagi w boczku
grochówka na boczku