Przepis na jabłecznik z termomiksu 📖

Oto przepis na jabłecznik z termomiksu:

Składniki:
- 4 jabłka
- 200 g mąki
- 150 g masła
- 150 g cukru
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka cynamonu
- szczypta soli

Przygotowanie:
1. Jabłka umyj, obierz i pokrój w kostkę. Wsyp je do miski i posyp cynamonem, wymieszaj.
2. W drugiej misce umieść mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Dodaj masło i jajka. Składniki wymieszaj ręcznie lub za pomocą miksera na niskich obrotach, aż powstanie jednolite ciasto.
3. Blaszkę o wymiarach około 20x20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wyłóż na nią połowę przygotowanego ciasta, równomiernie je rozprowadzając.
4. Na ciasto wyłóż pokrojone jabłka. Całość przykryj pozostałą częścią ciasta.
5. Blaszkę wstaw do nagrzanego piekarnika (180 °C) i piecz jabłecznik przez około 45-50 minut, aż stanie się złocisty.
6. Po upieczeniu wyjmij jabłecznik z piekarnika i studź go przez chwilę, a następnie pokrój na porcje i podawaj.

Smacznego!

Podobne przepisy

jagodzianki z termomiksu
tiramisu z termomiksu
chałkę z termomiksu
drożdżówki z termomiksu
drinki z termomiksu