Przepis na naleśniki farsz 📖

Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżka oleju
- szczypta soli

Farsz:
- 250g mięsa mielonego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 marchewka
- sól, pieprz i przyprawy do smaku (np. oregano, majeranek)

Wykonanie:
1. Wsyp mąkę do miski i dodaj jajka. Całość dokładnie wymieszaj.
2. Stopniowo dodawaj mleko, stale mieszając, aż powstanie gładkie ciasto.
3. Na koniec dodaj olej oraz szczyptę soli i wymieszaj.
4. Odstaw ciasto na około 30 minut, aby odpoczęło.
5. W międzyczasie przygotuj farsz. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę oraz czosnek, aż staną się złociste.
6. Dodaj mięso mielone i smaż, aż będzie dobrze przypieczone.
7. Następnie dodaj startą marchewkę oraz przyprawy. Smaż jeszcze kilka minut, aż marchewka zmięknie.
8. Gdy farsz będzie gotowy, na dobrze rozgrzaną patelnię nalej cienką warstwę ciasta naleśnikowego.
9. Smaż go z obu stron na złoty kolor, aż ciasto stężeje.
10. Powtarzaj czynność do końca ciasta.
11. Gotowe naleśniki napełnij przygotowanym wcześniej farszem.
12. Zwiń w rulon i możesz podać na talerzu.

Smacznego!

Podobne przepisy

farsz na nalesniki z serem
naleśniki jarskie farsz
naleśniki farsz na słodko
naleśniki na słodko farsz
pierogi farsz