Przepis na pieguski 📖

Składniki:
- 1 kg mąki pszennej
- 250 g cukru pudru
- 50 g cukru wanilinowego
- 6 jajek
- 250 g masła
- 3 łyżki mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:
1. Masło rozpuszczamy w garnku i studzimy.
2. Do miski dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cukier puder, cukier wanilinowy, jajka, rozpuszczone masło oraz mleko.
3. Wszystkie składniki wyrabiamy na gładkie ciasto.
4. Z ciasta formujemy małe kulki, a następnie spłaszczamy je.
5. Pieguski układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 20 minut w temperaturze 180°C.
7. Gotowe pieguski studzimy i podajemy.

Podobne przepisy

ciasteczka pieguski
ciastka ala pieguski
ciastka pieguski
ciastka pieguski z czekoladą
kruche ciasteczka pieguski