Przepis na salatka szwajcarska 📖

Składniki:
- 1/2 kg ziemniaków
- 1/2 kg marchewki
- 1/2 małej cebuli
- 1/4 szklanki oleju
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 1 łyżeczka cukru
- sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
1. Ziemniaki i marchewki gotujemy do miękkości, a następnie studzimy i obieramy ze skórek.
2. Cebulę drobno siekamy.
3. W osobnej misce mieszamy olej, musztardę, kwaśną śmietanę, cukier oraz sól i pieprz do smaku.
4. Marchewki i ziemniaki kroimy w kostkę i mieszamy z cebulą.
5. Do warzyw dodajemy sos i dokładnie mieszamy.
6. Sałatkę szwajcarską najlepiej smakuje po kilku godzinach w lodówce.

Smacznego!

Podobne przepisy

sałatkę szwajcarską
salatka blt
hot sałatka
sałatka z tuńczyka
ogórki sałatka