Przepis na sernik na zimno z serków homogenizowanych naturalnych 📖

Składniki:
- 500 g serków homogenizowanych naturalnych
- 300 g herbatników
- 200 g masła (rozpuszczonego)
- 150 g cukru
- 2 opakowania żelatyny bez smaku
- 200 ml gorącej wody
- 1 łyżka soku z cytryny
- Dodatkowo: owoce, bita śmietana lub czekolada (opcjonalnie)

Wykonanie:
1. Herbatniki umieść w zamkniętym woreczku i rozgnieć, aż staną się drobnoziarniste.
2. W misce połącz herbatniki z rozpuszczonym masłem i dokładnie wymieszaj.
3. Powstałą masę wyłóż na dno formy do tarty lub prostokątnego naczynia, wyrównaj i odstaw do lodówki, aby stwardniała.
4. W osobnym naczyniu rozpuść żelatynę w gorącej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
5. Wymieszaj serki homogenizowane z cukrem i sokiem z cytryny, aż masa będzie gładka.
6. Dodaj rozpuszczoną żelatynę do masy serowej i dokładnie wymieszaj.
7. Serową masę wlej na przygotowany spód z herbatników.
8. Wstaw sernik do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc), aby stężał.
9. Przed podaniem udekoruj sernik ulubionymi owocami, bitą śmietaną lub posyp czekoladą.

Smacznego!

Podobne przepisy

sernik na zimno z serków naturalnych
sernik z serków homogenizowanych na zimno
sernik na zimno z serkow homogenizowanych
sernik na zimno z serków homogenizowanych i zelatyny
sernik na zimno z serków homogenizowanych z jajkami