Przepis na sernik z wiaderka president kwestia smaku 📖

Składniki:
- 500 g sera wiaderkowego President Kwestia Smaku
- 200 g herbatników
- 120 g masła
- 150 g cukru
- 4 jajka
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 200 ml śmietany kremówki

Przygotowanie:
1. Herbatniki rozkruszamy w misce, a następnie dodajemy roztopione masło. Wszystko dokładnie mieszamy, a powstałą masę wykładamy na dno formy do pieczenia, równomiernie ją rozprowadzając.
2. W misce umieszczamy serek wiaderkowy President Kwestia Smaku i delikatnie go rozgniatamy widelcem, aby powstała konsystencja gładka i jednolita.
3. Do masy serowej dodajemy cukier, jajka, mąkę pszeniczną, ekstrakt waniliowy oraz śmietanę kremówkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa.
4. Gotową masę wylewamy na przygotowane wcześniej kruche ciasto.
5. Tortownicę z sernikiem wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 160°C przez około 60 minut.
6. Po upieczeniu wyciągamy sernik z piekarnika i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie wkładamy go do lodówki na około 4 godziny, aby dobrze się schłodził.
7. Gotowy sernik możemy udekorować dowolnie, na przykład posypując go wiórkami czekolady lub polewając karmelem.

Smacznego!

Podobne przepisy

sernik z wiaderka kwestia smaku
sernik z wiaderka president
sernik z wiaderka president z brzoskwiniami
sernik krakowski z wiaderka president
sernik z wiaderka président z mascarpone