Przepis na soczysta watrobke drobiowa 📖

Składniki:
- 500 g wątróbki drobiowej
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Wątróbkę dokładnie oczyść, usuwając błony i żyłki. Następnie pokrój ją w kawałki.
2. Cebulę i czosnek obierz, a następnie drobno posiekaj.
3. Na patelni rozgrzej olej i wrzuć pokrojoną wątróbkę. Smaż ją z każdej strony przez kilka minut, aż zacznie się rumienić.
4. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek do wątróbki. Smaż wszystko razem przez około 5 minut, aż warzywa zmiękną.
5. Dopraw danie papryką słodką, solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj.
6. Podlej wątróbkę niewielką ilością wody i dusz ją na niskim ogniu przez około 10-15 minut, aż stanie się soczysta.
7. Przełóż duszoną wątróbkę drobiową do miseczki i podawaj jako przekąskę lub główne danie.

Smacznego!

Podobne przepisy

wątróbkę drobiową
pyszną wątróbkę drobiową
najprostszy wątróbkę drobiową
wątróbkę drobiowa w sosie
wątróbkę drobiową duszoną