Przepis na sos czosnkowy ze smietany 📖

Składniki:

- 2 ząbki czosnku
- 1/2 szklanki śmietany kremówki
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę do czosnku.
2. W misce wymieszaj śmietanę kremówkę, majonez i sok z cytryny.
3. Dodaj przeciśnięty czosnek do miski i dokładnie wymieszaj.
4. Dopraw sos solą i pieprzem do smaku.
5. Przelej sos do małego słoiczka i wstaw do lodówki na około godzinę, aby składniki się przegryzły i sos zaczął dobrze smakować.

Sos czosnkowy ze śmietany jest gotowy do podania. Możesz go używać jako dip do warzyw, marynatę do mięsa, czy sos do kanapek. Smacznego!

Podobne przepisy

makaron bez smietany
rogaliki smietany
lukier ze smietany
faworki bez śmietany
mazurek bez śmietany