Przepis na w papilotach 📖

Przepis na papilotki z łososiem:

Składniki:
- 2 filety z łososia
- sok z połowy cytryny
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
- świeże zioła (np. natka pietruszki, koperek) do posypania
- 2 arkusze papieru do pieczenia

Przygotowanie:
1. Filety z łososia umyj i osusz. Następnie skrop je sokiem z połowy cytryny i przełóż do miski.
2. W drugiej misce wymieszaj oliwę z solą i pieprzem. Następnie obtocz w tej marynacie filety z łososia, by równomiernie się nasączyły.
3. Przygotuj arkusze papieru do pieczenia. Na każdym z nich połóż po jednym marynowanym filecie z łososia.
4. Zawiń arkusze papieru, tak aby utworzyć szczelne papilotki. Jeśli papier jest za duży, skróć go nożyczkami, aby nie było zbyt dużo miejsca wewnątrz.
5. Papilotki z łososiem umieść na blaszce do pieczenia i wstaw ją do nagrzanego do 200°C piekarnika.
6. Piecz łososia w papilotkach przez około 15-20 minut, aż mięso będzie dobrze przypieczone.
7. Po upieczeniu od razu podawaj papilotki, otwierając je przy stole. Posyp rybę świeżymi ziołami, takimi jak natka pietruszki i koper.

Smacznego!