Przepis na bimber z czarnej porzeczki 📖

Przepis na bimber z czarnej porzeczki:

Składniki:
- 2 kg dojrzałej czarnej porzeczki
- 1 kg cukru
- 5 litrów czystej wódki

Przygotowanie:
1. Porzeczki dokładnie umyj i osusz.
2. Następnie przełóż je do słoja o pojemności minimum 10 litrów.
3. Całość delikatnie zgnieć, aby wyciągnąć jak najwięcej soku z owoców.
4. Dodaj cukier do słoja z porzeczkami i dokładnie wymieszaj.
5. Wlej do słoja wódkę, starając się zanurzyć wszystkie składniki.
6. Dokładnie zamknij słoik i odstaw go w ciepłe, ciemne miejsce na około 2 miesiące.
7. Okresowo potrząsaj słoikiem, aby składniki dobrze się zmieszały.
8. Po upływie 2 miesięcy przecedź bimber przez płócienną lub papierową serwetkę, aby pozbyć się owoców i osadu.
9. Przelać gotowy bimber do butelek i przechowywać w chłodnym miejscu.

Ważne: Pamiętaj, że produkcja alkoholu domowym sposobem jest nielegalna w niektórych jurysdykcjach. Upewnij się, że przestrzegasz lokalnych przepisów prawa przed rozpoczęciem procesu produkcji bimbru.

Podobne przepisy

kisiel z liofilizowanym proszkiem z czarnej porzeczki
budyn z liofilizowanym proszkiem z maliny i czarnej porzeczki
burgery z czarnej fasoli
domowe lody z czerwonej porzeczki
bimber