Przepis na pieczarki marynowane 📖

Potrzebne składniki:
- 500 g pieczarek
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka gorczycy
- 2 łyżki cukru
- 1 szklanka octu
- 1 szklanka wody
- sól
- pieprz
- ziele angielskie
- liść laurowy
- gałązka rozmarynu

Przygotowanie:
1. Pieczarki umyć, odsączyć i pokroić w plastry.
2. Cebulę i czosnek obrać i posiekać drobno.
3. W garnku zagotować ocet, wodę, cukier, gorczycę, ziele angielskie, liść laurowy oraz rozmaryn.
4. Dodać pieczarki, cebulę i czosnek. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
5. Gotować na małym ogniu około 10 minut.
6. Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
7. Odstawione pieczarki marynowane można przechowywać w szklanych słoikach w lodówce przez około 2 tygodnie.

Smacznego!

Podobne przepisy

z szparagi marynowane
gołąbki marynowane
szparagi marynowane
zeberka marynowane
jajka marynowane