Przepis na sos chrzanowy 📖

Przepis na sos chrzanowy:

Składniki:
- 2 łyżki startego chrzanu
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. W misce wymieszaj starty chrzan z majonezem, jogurtem i musztardą.
2. Dodaj sok z cytryny i całość dokładnie wymieszaj.
3. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
4. Gotowy sos chrzanowy przełóż do małego słoiczka lub innej szczelnie zamykanej szklanej lub plastikowej pojemniczki i przechowuj w lodówce do 2 dni.

Podajcie na ciepło do mięs, sałatek czy też jako dip do kawałków warzyw lub grzanek. Smacznego!

Podobne przepisy

majonez chrzanowy
żurek chrzanowy