Przepis na halibuta z warzywami 📖

Składniki:
- 2 filety halibuta
- 1 cebula, pokrojona w plasterki
- 2 marchewki, pokrojone w plasterki
- 1 papryka czerwona, pokrojona w paski
- 1 cukinia, pokrojona w plasterki
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- Sól i pieprz do smaku
- Sok z 1 cytryny
- 4 łyżki oliwy z oliwek

Instrukcje:
1. Rozgrzej 2 łyżki oliwy na dużej patelni.
2. Dodaj posiekany czosnek i cebulę, smaż przez 2-3 minuty aż będą miękkie.
3. Dodaj marchewki i smaż przez kolejne 5 minut.
4. Dodaj paprykę i cukinię, smaż przez kilka minut aż warzywa będą lekko zmiękczone, ale wciąż chrupiące.
5. Wyjąć warzywa z patelni i odłożyć na bok.
6. Rozgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy na tej samej patelni.
7. Wysmaruj filety halibuta solą i pieprzem.
8. Umieść filety na patelni, skórką do dołu, i smaż przez 4-5 minut na średnim ogniu.
9. Delikatnie obróć filety i smaż kolejne 2-3 minuty, aż ryba będzie miękka i dobrze ugotowana.
10. Wyłożyć rybę na talerze i polać sokiem z cytryny.
11. Połóż warzywa obok halibuta i podawaj od razu.

Smacznego!

Podobne przepisy

halibuta fit
halibuta w piekarniku
dobry halibuta
dzwonko z halibuta
halibuta z piekarnika