Przepis na tatara z biedronki 📖

Przepis na tatara z biedronki:

Składniki:
- 300g świeżego mięsa wołowego (najlepiej rostbef)
- 1 cebula
- 2 ogórki kiszone
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżka płynnego miodu
- 2 łyżeczki sosu Worcestershire
- 1 łyżeczka ketchupu
- Sól i pieprz do smaku
- 2 żółtka
- Bagietka lub inne pieczywo do podania

Wykonanie:
1. Mięso umyj i dokładnie osusz. Następnie pokrój je w bardzo drobną kostkę lub posiekaj nożem na tartar.
2. Cebulę i ogórki kiszone również posiekaj w bardzo drobną kostkę.
3. W osobnym naczyniu wymieszaj musztardę, miód, sos Worcestershire i ketchup, aż składniki dobrze się połączą.
4. Do wcześniej pokrojonego mięsa dodaj cebulę, ogórki oraz przygotowany sos. Całość dokładnie wymieszaj.
5. Dopraw tatara solą i pieprzem według własnego smaku.
6. Na koniec dodaj żółtka z jajek i ponownie dokładnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
7. Podawaj tatara od razu po przygotowaniu, najlepiej na talerzu ozdobionym zieleniną, wraz z kromkami pieczywa.

Smacznego!

Podobne przepisy

tatar z biedronki
tiramisu z biedronki
rybę z biedronki
karkówkę z biedronki
flaczki z biedronki