🍛 Curry z kurczakiem - 
Jedzenie mięsne, podawane na ciepło, z wyrazistymi aromatami i bogatymi przyprawami. 
🥘 Biryani - Charakterystyczne danie, składające się z mięsa (często jagnięciny) lub warzyw, gotowane na wolnym ogniu z różnymi przyprawami, sałatką i sałatką z cytryną. 
🍲 Dal Makhani - Kremowe danie z czerwonej soczewicy i smażonej czerwonej fasoli, często podawane z masłem ghee, śmietaną i aromatycznymi przyprawami. 
🍽️ Naan - Elastyczne i miękkie indyjskie płaskie pieczywo, które jest doskonałym dodatkiem do każdej potrawy. 
🍢 Tandoori Chicken - Soczyste i pikantne kurczaki, marynowane w jogurcie i aromatycznych przyprawach, upieczone w tradycyjnym piekarniku tandoor. 
🥗 Raita - Świeże, kremowe, jogurtowe danie, które równoważy pikantność i ostrość potraw indyjskich. 
🥣 Samosa - Smakowite, sypkie, trójkątne pierożki z nadzieniem z ziemniaków, groszku, przypraw i ziół. 
🍨 Kulfi - Smaczny, gęsty, mleczny lód o różnych smakach, takich jak migdałowy, pistacjowy, truskawkowy czy czekoladowy. 
🍱 Masala Dosa - Chrupiące, cienkie 
naleśniki zrobione z mąki ryżowej i soczewicy, wypełnione pikantnym nadzieniem ziemniaczanym oraz podawane z chutneyami i sosami. 
🍚 Pulao - Delikatny i aromatyczny ryż gotowany wraz z warzywami, przyprawami i często podawany z sosem jogurtowym. 
🥣 Butter Chicken - Soczyste kawałki kurczaka mamymarynowane w jogurcie i zasmażane z masłem, pomidorami, śmietaną i aromatycznymi przyprawami.