🍝 Spaghetti Bolognese: klasyczne spaghetti z aromatycznym sosem mięsnym i pomidorami. 
🍝 Lasagne: warstwowy 
makaron z mięsem, sosem pomidorowym i serem. 
🍝 
Pierogi: tradycyjne polskie pierożki z różnymi nadzieniami, takimi jak mięso, ser, kapusta itp. 
🍝 Ravioli: włoskie pierożki z różnymi nadzieniami, zazwyczaj serem, mięsem lub warzywami. 
🍝 Makaron z pesto: spaghetti lub inne rodzaje makaronu z sosem pesto - zielonym sosem na bazie bazylii, oliwy z oliwek, orzechów i sera parmezan. 
🍝 Carbonara: spaghetti z sosem na bazie jajek, sera parmezan, boczkiem i pieprzem. 
🍝 Makaron z owocami morza: makaron serwowany z różnymi rodzajami owoców morza, takimi jak krewetki, małże, kalmary itp. 
🍝 Macaroni and Cheese: słynny amerykański makaron z żółtym serem, często podgrzewany w piecu. 
🍝 Cannelloni: duże rurki makaronowe wypełnione mięsem, serem lub szpinakiem, z sosem bechamel i sosem pomidorowym. 
🍝 Tagliatelle z grzybami: szeroki płaski makaron serwowany z podsmażonymi grzybami, cebulą i śmietaną.